Allmänna villkor


Tack för att du visat intresse för våra produkter! Nedan finner du de villkor som gäller för ditt köp; de förklarar vilka rättigheter du har. Skulle du ha några frågor är det bara att kontakta oss, så förklarar vi mer än gärna hur allting fungerar. Vi hoppas att du blir nöjd med ditt köp!

Allmänt

Dessa allmänna villkor (de "Allmänna villkoren") gäller när du ("Kunden" eller "du") lägger en order från Fogelmarck ("Företaget", "oss" eller "vi") på fogelmarck.se, ("Webbplatsen").

Genom att acceptera de Allmänna villkoren bekräftar du att du är minst 18 år gammal eller att du har din förmyndares tillstånd och att du uppfyller de Allmänna villkoren. Du bekräftar även att du har läst informationen om hantering av personuppgifter och cookies och godkänner användningen av sådan data i enlighet med Shopifys integritetspolicy.

Genom att acceptera dessa Allmänna villkor förstår och accepterar du att alla ordrar, köp och transaktioner görs exklusivt mellan Företaget och Kunden, och att Shopify – i egenskap av plattformsleverantör – inte tar något ansvar för innehåll, interaktioner eller transaktioner gjorda på sidan.

Ordrar m.m.

När du tar emot en orderbekräftelse från oss betyder det att din order har bekräftats och att du ingår ett köpeavtal. Vi rekommenderar dig att spara orderbekräftelsen för eventuell framtida kontakt med oss. Vi kan neka en order av olika anledningar, exempelvis om du lämnar felaktiga personuppgifter och/eller dras med skulder sedan tidigare.

Du kan ångra din order tills dess att vi har bekräftat den. Vi kommer sedan att återbetala eventuella utgifter som du, ditt konto- eller kreditkortsföretag har utfärdat för ordern. Vi kan annullera en order om de beställda produkterna är slutsålda. Vi kommer sedan att återbetala eventuella utgifter och meddela dig om likvärda produkter om sådana finns tillgängliga. Alla beställda produkter förblir vår egendom till dess att vi har mottagit fullständig betalning för dem.

Kundinformation m.m.

Du ansvarar för att de personuppgifter du lämnar till oss är korrekta och fullständiga. Du ansvarar för alla köp som görs med dina inloggningsuppgifter. Se till att du håller dina inloggningsuppgifter hemliga och att ingen annan kommer åt dem utan ditt tillstånd. Meddela oss om du misstänker att någon har fått tag på dina inloggningsuppgifter utan ditt tillstånd.

Priser, avgifter m.m.

De priser som finns angivna på Webbplatsen gäller för ordrar som har lagts på Webbplatsen. Alla priser gäller den valuta som anges på webbplatsen och innefattar moms där det anges. Om inget annat anges på Webbplatsen ingår inte betalnings- eller fraktkostnader och dessa redovisas separat.

Frakt och leverans

Vi erbjuder i nuläget endast upphämtning i butiken på Karlavägen 74. Produkter som finns i lager kan upphämtas så fort du erhållit din orderbekräftelse. Vid längre leveranstider från tillverkare till butik, anges den uppskattade leveranstiden i orderbekräftelsen. Vid händelse av förseningar informerar vi dig och fortsätter att övervaka ordern.
Du har 14 dagar på dig att hämta din order. Om varan inte hämtas inom den perioden annuleras din order automatiskt.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra din order genom att returnera varan i butik inom 14 dagar från upphämtningstillfället. Du ansvarar själv för skicket på produkten / produkterna under tiden de varit i din ägo. Retur får endast ske av oanvänd produkt i originalförpackning. Undantag gäller för specialbeställningar*.

Retur får endast ske av oanvänd produkt i originalförpackning. När du returnerar en order återbetalar vi dig det pris som du har betalat för produkterna du returnerar. Av den summa som återbetalas kan vi dock dra pengar för produkternas eventuella värdesnedsättning om sådan har uppstått på grund av att din hantering varit för slitsam i förhållande till vad som krävs för att avgöra produkternas funktion eller karaktäristiska drag. Återbetalningen betalas ut med samma betalningsmetod som du använde vid betalningstillfället, om inget annat har avtalats.

*Ångerrätten gäller inte när du köper en specialtillverkad produkt eller en beställningsvara. Detta kan till exempel gälla en möbel tillverkad med ett särskilt tyg eller en produkt i en speciell färg som tillverkats specifikt för din beställning. 

Webbplatsen

Webbplatsen och allt dess innehåll ägs av oss och våra licensgivare och den skyddas av egendoms- och marknadsföringslagstiftning. Detta innebär att varumärken, företagsnamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout och information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan skriftligt godkännande från oss.

Friskrivning

Vi reserverar oss för fel i bild och typografi på Webbplatsen, så som fel i produktbeskrivningar, tekniska angivelser, felaktiga priser eller inkorrekt information gällande en produkts lagerstatus. Vi har rätten av korrigera uppenbara fel och kan när som helst ändra eller uppdatera information på Webbplatsen.

Bilder på Webbplatsen är endast illustrativa och är ingen garanterad representation av det exakta antalet produkter du får om du beställer, inte heller att utseende, funktion eller ursprung för produkten stämmer.

Ändringar till de Allmänna villkoren
Vi kan ändra dessa Allmänna villkor när som helst. Vi applicerar sedan de ändrade Allmänna villkoren på Webbplatsen och de träder i kraft när du accepterar dem (i samband med att du lägger en ny order via Webbplatsen eller när du besöker Webbplatsen).

Lagval och tvistlösning

Vid händelse av tvist eftersträvar vi att följa beslut från relevanta nationella konsumentskyddsmyndigheter.

Tvister gällande tolkning eller tillämpning av dessa Allmänna villkor ska styras och tolkas i enlighet med den lagstiftning som gäller i det land eller den delstat som vi bedriver våra affärer från, och ska icke-exklusivt bedömas av domstol där vi har vårt säte. "Icke-exklusivt bedömas" betyder att du kan väcka ett mål mot oss inom en annan jurisdiktion, om det inom den nationella lagstiftningen finns en sådan rättighet.

Det var allt! Vi hoppas att du är nöjd med ditt köp! Dessa villkor upprättades av Fogelmarck Inredning & Design den 2018-03-26 12:35:00.